browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Hukanmaa

Hukanmaa – Liveroolipeli Rajakatse-maailmassa

Veli veljeä vastaan

Hukanpään suvun poikien välit eivät olleet lämpimät ennenkään, mutta kun kuollessaan vanha Hukanpään herra Juulius jättikin suvun maat ja oikeudet nuoremmalle pojalleen, syttyi sukuviha. Veri ei ole vielä vuotanut, mutta vanhemman Kaarle-veljen perhe on ajanut nuoremman Eerikin veljen perheen jäsenet ulos Hukanhampaan kartanosta, vanhalle Hukanpään tilalle. Nyt maatilalle on kerääntynyt sekalainen joukko ihmisiä, jotkut käymään käräjiä, toiset kuulemaan juoruja. Myös Kaarlen poikineen pelätään tulevan paikalle, sillä pääkaupungista on juuri saapunut itsensä kuninkaan lähettiläs.

Muutamia Hahmoja:

Eerikki Hukanpää

Eerikki Hukanpää on nyt kai Hukanpään suvun päämies, vaikka hänen veljensä Kaarle onkin kiistänyt perimyksen väkivaltaisesti ja ajanut Kaarlen perheineen suvun vanhalle maatilalle.

Eerikki on viettänyt aikuisen elämänsä pois Hukanmaalta, palvellen Aimo Rautajuuren, eteläisen aatelisherran ritarina Suomurajan liepeillä. Eerikki on äkkipikainen ja uppiniskainen soturi, jolla on kuitenkin iso sydän. Eerikki on pitkään ollut katkera veljelleen.

Eerikki toi saapuessaan takaisin Hukanmaalle mukanaan omat asemiehensä, jotka eivät ole paikallisia miehi. Kylillä liikkuu huhu, että Eerikillä olisi vanhassa kodissaan vielä enemmänkin omia sotilaita.

Kaarle Hukanpää

Kaarle Hukanppää on  muutaman vuoden veljeään vanhempi. Hän on luonteeltaan hyvin samanlainen kuin Eerikki. Hän piti asemaansa Hukanmaan perijänä itsestään selvänä. Hän ei ollut paikalla, kun vanha Juulius kuoli. Kaarle on saanut kasvatuksensa isältään, eikä ole soturi. Hän on kuitenkin todistanut olevansa pätevä hallitsija.

Kaarlesta liikkuu Hukanmaalla monenlaisia huhuja. Joidenkin mukaan hän aikoo peräti murhata veljensä. Suvun kolme asemiestä jotka ovat vahtineet Hukanmaan maita, ovat vielä toistaiseksi uskollisia Kaarlelle.

Leivo Pihkantytär

Leivo on Hukanmaan Derecas-pappi. Hän on paikallista sukua ja peri aikanaan pestinsä isältään. Vaikka Hukanmaalaiset kovasti kunnioitavatkin tätä Ishacan sanan ahkeraa levittäjää ja kylän parasta parantajaa, kaikki ietävät myös  Leivon usein heräävän tyhjä olutnassakka vierestään. Kerrotaan myös, että papittaren sydän murtui nuorena.

Leivo oli muutaman kyläläisen kanssa todistajina vanhan Juuliuksen kuolinvuoteen vierellä. Kaarle oli pääkaupungissa viemässä verokirstua kuninkaalle ja Eerikki palvelemassa herraansa. Leivon mukaan Juulius määräsi viimeisenä tahtonaan hukanmaan Eerikille ja papin sanaan on uskominen, eikös?

Jotakin epäilyttävää on kuitenkin kuolinvuoteella tapahtunut, sillä kaksi kuudesta tosistajasta on kuollut ja kolmas kadonnut. Varma Kaljupää, Hukanmaan vanha ja puolisokea sepänsälli, tippui kaivoon muutama päivä sitten ja Kivinummen Pihla hukkui pestessään miehensä vaatteita joenvarressa. Molemmat olivat onnettomuuksia, olivathan?

Kivinummen Armas

Kivinummen amas on Kivinummen suuren tilan nuori isäntä ja tuore leski. Armas tunnetaan Hukanmaalla tarmokkaana ja kyvykkäänä miehenä joka on kuitenkin juuri nyt surun murtama. Hänen vaimonsa Pihla hukkui vain viikko sitten jokeen, ilmeisesti vahingossa. Armaksen äiti on lähettänyt poikansa kuulemaan käräjiä vanhalla Hukanpään tilalla ja vaatimaan herralta tutkimusta vaimonsa kuolemaan.

Hukanmaasta:

Hukanmaata ja sen kahta kylää ja pientä linnakartanoa ovat hallinneet pitkään Hukanpään suku, jotka johtavat linjansa aina Eemeli Hukanpäähän, Juilon kolmannen ritariksi tekemään mieheen, joka sai kuninkaalta läänityksekseen pienen metsäisen alueen noin viiden päivämatkan päässä Suomurajasta. Alue päätettiin asuttaa aikanaan rikkaiden metsästysmaiden ja hedelmällisen maan vuoksi. Alueelta löytyi myös jalokiviä ja pieni kupariesiintymä, jotka on kuitenkin jo louhittu loppuun vuosisata sitten.

Eemeli Hukanpää oli ennen ritariksi ryhtmistään tarinoiden mukaan suuren pohjoisia alueita terrorisoineen rosvojoukon johtaja. Kerrotaan että hän olisi ennen kuolemaansa piilottanut suuren ryöstösaaliinsa, tarunhohtoisen Hukanpään aarteen, jonnekin mailleen. Monet ovat tätä aarretta etsineet, mutta kukaan ei sitä ole löytänyt.

Myöhemmin Hukanpään suku toi alueelle perheitä ja asutti kaksi kylää, noin kolmen virstan päähän toisistaan.

Ensimmäinen kylä, Harmaakumpu, sai nimensä metsäpalossa harmaaksi palaneesta mäestä, jonka juurelle ensimmäiset talot rakennettiin. Harmaakummun kylä on nykyään noin parinkymmenen perheen koti. Kylässä on seppä, nahkuri, mylläri ja kuusi maatilaa.

Toinen kylä tunnetaan nimellä Korpinpelto. Se muistuttaa sisartaan elinkeinoiltaan, mutta sepän, nahkurin ja myllyn sijaan kylässä sijaitsee pieni Ishacan pyhäkkö, Deinosan-killan hylätty toimisto ja Hukanpään vanha tila.

Hukanpään suvulla on alueella kaksi omaa tilaa, Vanha Hukanpään tila ja uudempi linnoitus-kartanoksi rakennettu Hukanhammas. Hukanhammas on noin kaksisataaviisikymmentä vuotta sitten valmistunut, nykyisin hiukan rapistunut, linnoitettu kartano, jonka tarkoituksena oli suojella kaivostoimintaa sekä uutta kauppatietä, joka ei koskaan kuitenkaan päässyt vauhtiin. Eerikki asuu perheineen ja asemiehieen vanhalla tilalla ja Kaarle Hukanhampaalla.

Käytännön tiedot:

Hollolassa Rajakatseen pelialueella(20km Lahdesta Tampereen suuntaan)

Rajakatse-maailmaan sijoittuvan uuden Hukanmaa jatkumon ensimmäinen peli noin 20 pelaajalle. Peli alkaa lauantaina ja kestää iltaan asti, jona aikana ja sen jälkeen on mahdollista saunoa. Tavernasta voi ostaa ruokaa ja juomaa omakustannehintaan sen lisäksi, mitä pöydässä on pelimaksuun kuuluvana tarjolla. Mahdolliset taistelut käydään pehmoasein. Pelimaksu on neljä euroa. Peli kuuluu kausimaksuun. Ikäraja on 18 vuotta, ja peli sopii erittäin hyvin myös aloittelijoille. Hukanmaa-jatkumon hahmolla on mahdollista jatkaa jatkumon seuraavissa osissa.

Peliin ilmoittaudutaan sähköpostilla huusko.martti(a)gmail.com

* Martti Huusko, p. 040 5220413 (iltaisin)

 


Leave a Reply